Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı

Çalışma Saatleri : Pazartesi <> Cuma - 09:00 'dan 17:00' a kadar.
  İletişim : +9 0212 225 20 49

Hasta Soruları

ng-banner-down

Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Hakkında Sorular

Yaşamakta olduğunuz Ortopedi ve Travmatoloji hastalıklarınıza, Prof. Dr. Nejat GÜNEY ile en güvenilir ortamda çözüm arayın!

Sorunuza ilişkin HIZLI yanıt bulmak için

Her İki Kalçam Aynı Anda Ameliyat Olur mu?

Evet yapılabilir. Ancak genel durumunuzun buna uygun olması gerekir.

Varislerim Var, Ameliyata Engel Olur mu?

Varisler ameliyata engel değildir.Ameliyat yapılabilir.

Ameliyattan Sonra Damar Tıkanması Oluyormuş, Doğru mu?

Gerekli ilaçlar veridiği takdirde tıkanma olmaz.

Protezime Bir Şey Olursa Yeniden Ameliyat Olabilir miyim?

Elbette olabilirsiniz. Ancak protezinize herhangi bir sey olmaz.

Protezler Kaç Yıl Dayanır?

Protezlerin ömru yaklaşık 20 senedir. Son günlerde gelişen teknoloji ile seramik protezlerin özellikle 20 seneden daha uzun sure dayandığını soyleyebiliriz.

Protezler Hangi Madenden Yapılıyor?

Protezler titanium ve krom kobalt molibden gibi madenlerin alaşımından yapılmaktadır.

Ağrılarım Tamamen Geçer mi?

Ameliyattan sonra ağrılarınız geçmişte kalan ağrılarınız tamamen geçer. Ameliyattan sonra size verilecek destekleyici ve ağrı kesicilerle kısa sürede hiç ağrı duymaz hale geleceksiniz.

Komşum Bu Ameliyatı Oldu, Aylarca Ayağa Kalkamadı. Ben de Böyle Olur muyum?

Komsunuzun gecirdigi komplikasyonlari ve hangi doktora gittigini bilemiyoruz. Bu durumda sizleri kiyaslamak doğru değil.

Ayağa Ne Zaman Kalkarım?

Ameliyattan 1 gün sonra ayağa kalkarsiniz

Hastanede Ne Kadar Kalırım?

Ameliyattan sonra 4-5 gün.

Yürümek İyi Gelir mi?

Önce kilo vermeniz lazım. Yürümek kısa mesafeler için yapılabilir.

Fizik Tedavi İyi Gelir mi?

Erken dönemlerde ağrıyı belli bir süre için azaltabilir ama hastalığı tedavi etmez.

merhabalar.benim sağ ayağımın baş parmağında tanımsız bir ağrı var evok ,röntgen gibi testler yaptırdım bir sonuç çıkmadı.2 kez tırnak batması dendi ama tırnak çekilmesine ramen hiç etki göstermedi. ayağım hergün sabah ve gece ağırlıklı olmak üzere ağrıyor . şimdiden cevabınız için teşekür ediyorum.

Mustafa Kardeşim,
Muhtemelen ağrı parmak kemiğinden ileri geliyordur.
Kemik ağrılarının çeşitli sebepleri var. Enfeksiyon, tümör vs. tanıyı bu konuda deneyimli bir hekim yardımı ile koymak gerekir diye düşünüyorum. Elimizde hiç bir döküman olmadan tanı koyamayız. Şimdiden geçmiş olsun…..

iyi günler hocam. nişanlım 3 gün önce 2.5 metre yükseklikten düşürek sağ femur kemiğini kırdı.kırık bir kaç parça halinde .doktorlar 3 gün sonra ameliyat olabilicağini söylüyorlar.ameliyata kadar kaval kemiğinden ağırlıklı destekle kalacağını söylediler şuan hiç bir şekilde hareket edemiyor.boynunu kaldırdığında bile ağrı oluşuyor.belindede 4 yıldır fıtık var . bu durumda iyileşme süreci ne kadar zaman alır,tamamen iyileşebilirmi?bu durum askerliğe engel olurmu ?ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum hocam yardımınızı bekliyorum.

Geçmiş olsun.Böyle bir kırıkta iyileşme süresi 6 aydan başlar.Fıtık olayı şu anda önemli değil.Doktorlar en kısa zamanda gerekli ameliyatı yapacaklardır. Ondan sonra kırığın kaynaması için geçen zamanda fizik tedavi ile yürüme egzersizleri başlayacaktır. Toplam iyileşme 1 yıla kadar da sürebilir.
Dr.Nejat Güney

Benim Sağ ayağımın Altı kesildi ve dikiş attılar Son iki parmağım oynamıyor diye düşünüyordum ortopedi ye gittim aşağı yukarıya hafif oynuyordu ayağnzda şişlik var dedi inince geçer dedi ortopedi uzmanı bunun hakkında Şişlik Daha çabuk nasıl indirebilirim Başka Sorun yaratırmı Bİ bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

Ayağını dinlendir. Yüksekte tut.Enfeksiyon olmamış sa yavaş yavaş iner.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba, Son bir aydır şınav egzersizleri yapıyordum. Geçen hafta sol dirseğimi bükerken elimin omuza yaklaştığı yerlerde dirsek ekleminde kıtırtı şeklinde sesler geldiğini farkettim. Daha önce olmuyordu. Herhangi bir ağrı sızı şikayetim yok ama bu katır kutur sesler konusunda önlem almam gerekir mi? Sebebi ne olabilir?

Dirseğinizin ortopedist tarafından mutlaka görülmesi ve film çekilerek incelenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Prof.Dr.Nejat GÜNEY

total ACL rüptürüm var. kesin ameliyat olacağım. bu alanda uzman doktorlarla görüştüm. amaliyat tekniği konusunda tek bant ve çift bant konusunda kafamı çok karıştırdılar. biri en iyisi çift bant diyor diğeri yok bende onu yapıyordum ama artık tek bant yapıyorum çünkü………., vazgeçtim diyor (kullanılacak vida konusunda da ) merak ettiğim hangisi daha sağlam ve iyi sonuçlar veriyor? çok spor yapan birisiyim, siz hangi tekniği öneriyorsunuz hocam? tşk

Selim Bey,
Geçmiş olsun.Ameliyatlar ne kadar basit olursa o kadar komplikasyonsuz ve rahat olur.Çift band, tek band arasında fonksiyon açısından fazla fark yok.Yeter ki deneyimli bir elde ve tekniğine uygun yapılsın.
Fahri Erdoğan ,Ömer taşer ,Burhan Uslu bu konuda çok deneyimli hekimler .Onlardan birisini tercih etmenizi öneririm.
Prof.Dr.Nejat Güney

hocam meraaba ben 20 yaşında sp serebral palsi hastasıyım.4 yıl önce adductor tenotomi yapıldı.sağ ayağımda kemik eğri olduğu için kas transferi yapılamıyor.aynı zamanda tek taraflı pelvik tilt mevcut.sizce ne yapılabilir ?

Sorunun cevabini vereb’lmek için sizi ve filmlerinizi görmek lazım
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Hocam merhabalar, 85 yaşındaki babaannemizin çok şiddetli ağrıları var. Özellikle ayağa kalkınca bel ve kalça bölgesinde dayanılmaz ağrıların oluştuğunu söylüyor. naprosyn,contramal kullanıyor, kalsiyum alıyor. En son bir defa diprospan verildi. Osteoporoz için haftada bir rebone kullanıyor. Mr sonucu: Her iki kalça eklem mesafesinde minimal daralma izlenmektedir. Sağ femur başı konveksitesi ve konturu normaldir. Sol femur başı konveksitesinde minimal yassılaşma, konturda minimal lobulasyon izlenmektedir. Asetabulum ve femur başının kortikomeduller sinyal intensiteleri normaldir. Avasküler nekroz izlenmemiştir. Bilateral kalça eklem mesafesinde minimal effüzyon izlenmektedir. Periartiküler bölgede kas dokuların sinyal intensiteleri ve konfigürasyonları normal izlenmektedir. Hocam ağrılarını azaltmamız için bize yol gösterirseniz çok sevineceğiz. İçten teşekkürler

Ağrıların kaynağı beli gibi gözüküyor. Fizik tedavi ve korse kullandırılabilir. Bir olasılık da bel omurlarında minimal çökmeler olabilir. Bunları röntgenlerde görmek zordur. Daha ileri tetkikler istemek lazım… Geçmiş olsun..
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

saygıdeğer doktorum müsadeniz olursa değerli bilginize danışabilirmiyim,, annemin sırtından biraz aşağısı yani böçüğü ağrıyor ve sabit oturamıyor.. 2 aydır aynı sorun devam ediyor,, nedeni ne olabilir, değerli bilginizi paylaşırsanız memnun olurum. teşekkür ederim

Sağlıklı ncevap verebilmem için annenize ait MR film vs gibi şeyleri görmem gerekir. Tabii en sağlıklısı annenizi de muayene etmek gerekiyor.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba Nejat Bey. 18 yaşındayım ve boyum 157 cm. Bu yaştan sonra boyum uzar mı ? Uzarsa, ne kadar uzayabilirim ve uzamak için ne yapmam gerekli ? Şimdiden teşekkürler..

Bu yaştan sonra uzamanız maalesef imkansız gibi. 157 kısa boy olarak değerlendirilmemeli. Sizden daha kısa hayatını son derece mutlu bir şekilde devam ettiren yüzbinlerce insan var… Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim..
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhabalar.2 yaşında bir kızım var.otururken zaman zaman kalçasını kasarak kemiğinden sesler çıkarıyor.kucağımda otururken kemiğinin çıktığını hissediyorum.sanki çıkartıp yerine takıyormuş gibi.gelişimi açısından bir sakıncası var mıdır bu hareketinin?

Kızınızı bir ortopediste kontrol ettirin. Yaptıkları sakıncalı olabilir…
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhaba Hocam, benim kızım 2 aylıkken sol kalçasında gelişim geriliği mevcuttu ama kalça çıkık değildi. Birkaç doktora götürdük. mudahaleye gerek yok dediler. Önce ultrasonları normal çıktı ama 9 aylık filminde femurbaşı gözükmüyordu. 3 ay kadar atel kullandık. 1 yaş filminde femurbaşı gözüküyor ve 2cm gibi çok hafif bir gerilik kalmıştı. Doktor hiçbirşey kullanmayın 1,5 yaşına kadar büyük ihtimalle gerilik düzelir dedi. Kızım 13 aylıkken yürüdü ve yürümesinde bir aksama filan yok.Psikomotor becerilerinde bir gerilik de yok herşeyi normal. koşuyor tırmanıyor… ben tekrar kontrole götürmedim açıkcası korktum ve gerilik kaldıysa bile çocuk normal yürürken kemik ameliyatı yaptırmak istemiyorum . size sorum gerilik kaldıysa bir belirtsi olur muydu ?

Nilüfer H.
Şu an kızınız kaç yaşında oldu?.. Yaşı önemli… Eğer her şey normal ise sadece merakınızın giderilmesi açısından bir röntgen çekip bakılabilir. Büyük olasılıkla herhangi bir müdahaleye gerek olmayacaktır.Cevabınızı bekliyorum…
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

mrhb doktor bey ben 28 yaşındayım kalça çıkıklığı sorunum var kalçada yuvam olmadığını sölediler ve ayağım diğerine göre 4-5 cm gbi daha kısa yapılablirmi ?

Emray H.
Röntgeninizi gördükten sonra kati cevabı verebilirim. % 90 yapılabilir. Özel teknikler uygulamak gerekiyor… Filmi mail atabilirmisiniz?… Geçmiş olsun.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

esimin kalça mr ında yoğun meduller ödem goruldugu yazılmış. daha once kalça ekleminden ameliyat olmuş ve tumor alınmıştır. yoğun meduller ödem ile ne kastediliyor bilgi verebilir misiniz? tesekkurler

Kemikte muhtemelen daha evvel geçirilen ameliyatla ilişkili olarak ödem ismini verdiğimiz şişlik ( sıvı artışı ) vardır. Ameliyatı yapan doktorla temas kurun….
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhaba hocam sizi rahatsız edıyorum kusura bakmayın.fizyoterapi hakkında bilgi verebilir misiniz ? acaba fizyoterapistle fizik tedavi arasında fark var mı ? önerir misiniz ?

Fizyoterapi fizik tedavinin yabancı dilde söylenmiş şeklidir. Fiziksel ajanlarla yapılan tedaviyi içerir, bunun uygulayıcısına da ”fizyoterapist” veya türkçe olarak, ”fizik tedavi teknisyeni” ismi verilir.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhabalar Doktor bey, 26 yaşında bir bayanım. Doğuştan çift taraflı kalça çıkıklığım bulunmaktadır. Ağrım yok. Ancak aksıyorum. Bu da fark edilecek derece. 15 yaşıma kadar tedavi gördüm ancak ameliyat olursam doktoralar ya kötürüm kalırsın ya da düzelirsin dediler.Ailem de böyle bir riski göze alamadı. 15 yaşında gittiğim doktor ise çok geciktiğimi söyledi. Sizin hastanız olan bir hanım size muayene olmamı istedi.Onun tavsiyesi ile sizden bilgi almak istiyorum. İnternetten araştırdığım kadarı ile Kalça protezi takılıyormuş. Sizce ameliyat olabilirmiyim süreçleri hakkında bilgi verebilirmisiniz. Teşekkürler.

Bana son çekilen filmlerinizi gönderirseniz daha sağlıklı bilgi verebilirim. Ameliyat olmanız gerekiyorsa tabii yapabilirim. Ama önce filmleri sonra da sizi değerlendirmem gerekiyor…..
Proof. Dr. Nejat GÜNEY

artroskopik menisküs ameliyatı oldum 2 gün önce.doktorum cerrahi müdahaleyi yapıp eve yolladı beni.ameliyat sonrası ne yapacagımı sordum . 2 egzersiz söyledi . bunları yap yeter dedi . başindan savdı. bir kac defa sordum üstüne kıkullazdı. !!ne yapacam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. umarım kızmazsınız !!! tşk ( fizik tedavi egzersiz buz tedavisi degnek kullanma süresi , topuga basma süresi….. gibi ) ayrıntılı cevap verseniz sevinirim

Fizik tedavi ve buza 3 gün devam ediniz. En fazla 10 gün değnek kullanırsın. Kendini iyi hissettiğin zaman topuğuna basabilirsin.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Hocam iyi günler. Annemin mr sonuçları için yorumunuzu bekliyoruz. Subraspinatusda yapışma yerinde yırtık, kasda dejenerasyon, Biseps tenosinoviti, Akromiyoklaviküler eklemde dejenerasyon, Eklem içerisinde sıvı miktarında artış…

Geçmiş olsun. Kas yırtığı büyükse tamir edilmesi gerekir. Sade MR sonuçlarına bakarak karar vermek doğru değil. Annenizi doktorun görüp değerlendirmesinde fayda var…
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

iyi günler doktor bey, belimde eğrilik var ve boynumda öne doğru eğik. Bu durumdan çok rahatsızım dik durmaya çalışıyorum 2 dakika sürmüyor geri düşüyorum ve dik dursam da normal durmuyor eğrilik devam ediyor özellikle boynum. Doktora gittim film sonucumda bir şey çıkmadı egzersiz yap ve yüz dedi. ben gerçekten egzersizle de düzeleceğine inanmıyorum sizce ne yapmam gerekir egzersizle kastedilen hangi hareketler ne yapmam gerekiyor? Bir de dik duruş korseleri hakkında bilgi almak istiyorum. cevap için şimdiden teşekkürler.

Gül hanım çekilen röntgenleri ben de görmek isterim. O zaman size daha sağlıklı cevap vermem mümkün olacaktır. Mail yolu ile yollayabilrsiniz.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

İyi günler doktor bey. 7 aylık bebeğim var. iki üç gün önce eşimle bir hareketini keşfettik, şöyle. küçük bir oyuncak arabası var. onu iki üç metre mesafeden üzerine doğru sürdüğümüzde heyecanlanıyor ve yumruklarını sıkarak vücudunu genel olarak sıkıyor. birde aşırı heyecanlandığında nadir de olsa aynı vucudunu kasma ve bir kaç saniyelik titreme hareketini yapıyor. Sorun ne olabilir. Doktora götürmeyi düşünüyorum öncesinde bilgilenmek amaçlı bu yazımı yazıyorum. Bilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Bu davranışları normal gibi gözüküyor. Ancak merakınızı gidermek için bir çocuk doktoruna müracaat etseniz iyi olur.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhaba hocam, benim kızımda şu an 20 aylık. 3 haftalıkken 8 hafta pavlik bandajı kullandık ve ultrason sonuçlarımız iyi çıktığı için doktorumuz pavlği çıkarttı ancak 6 aylık röntgen sonucunda displazi olduğunu söyledi ve 8 aylıkken 8 ay sert ortez kullandık. Femur başı sol kalçada 9 aylıkken , sağ kalçada ise 12 aylıkken röntgende görülmeye başlandı. 16. ayında ortezi çıkarttı doktorumuz. 16. ayında çekilen röntgende asetabulum index 20-22 derecelerde, kalça yerinde ve femur başı gelişimide devam ediyor. Ortezi çıkarttıktan sonra kızım hemen yürümeye başladı ve 19.ayında çekilen filminde doktorumuz asetabulum derinliğinin arttığını ve gelişimin çok iyi olduğunu söyledi. 21. ayında tekrar kontrolümüz var. Benim sorum sağ kalçadaki femur başı sola göre küçük, doktorumuz takip edeceğini bu durumun düzeleceğini söyledi. Şu an yürümesi ve koşması gayet güzel. Ama ben çok tedirginim.Şu ana kadar tamamen düzelme gerekmezmiydi?Zamanla gerçekten herşey normalleşirmi?Doğru tedavidemiyiz?Teşekür

Femur başının röntgende sadece kemikleşen bölümünü görüyorsunuz. Burada sağ taraftaki kemikleşme sola göre daha geriden geliyor. Kemik boyutlarında değişiklik olma ihtimali çok az. Endişe etmeyin . Röntgenini gösterebilirseniz daha kesin cevap verebilirim….
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

annem sol kalca sabahları ozellıkle cok agrısı vardı doktor gourduk fılm ckıler kas agrısı dedı ılaclar verdı hıcbır faydası olmadı sonra mr ckldı sol gluetal bolgede kas grupları cevresınde ve cılt altı dokuda odem ızlnmektdır dıyor ve patolojık boyutta lenf nodu ızlnmedı dıyor ve lomber ıntervertebral dısklerde dejerenasonlarla sekonder sınyal kayıpları ve lomber dısk patolojılerıne sekonder anterıor epıdural yağ planlarında ve foramınalarda daralma ızlenmısır dıyor nasıl bı tedavı olması gerekıyor acaba

Annenizin kalçasındaki ağrının sebebi belinden kaynaklanabildiği gibi çok farklı nedenlerden de olabilir. ANNENİZİ GÖRMEDEN SAĞLIKLI BİR CEVAP VERMEK MÜMKÜN DEĞİL.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba Hocam; Benim 6 aylık bir kızım var.kızım 8 haftalıkken kalça çıkıklığı tespit edildi.4 aydır ara bezi yöntemi ile tedavi ediliyor.1 ay aralıklarla usg ve röntgeni çekiliyor.3 gün önceki muayenesinde doktoru kalça gelişiminin iyi olduğunu fakat bir gerileme olmadığını ölçümlerinin sınırda olduğunu ve ölçümlerinin sınırda olduğu için tedavininde zararının olabileceğini oyüzden ara bezi kullanmaya devam etmemiz gerektiğini söyledi.ölçümlerinde sol alfa 64 derece,sağ alfa 60 derece. Kilosu 7.800 boyu ise 64 cm dir.Sizce ara bezi yöntemi doğru bir tedavi mi? Yoksa şuan ki durum için farklı tedavi yöntemi mi uygun olur?Şimdiden ilginize teşekkür ederim

6ayı doldurduğuna göre kalça röntgeni çekilelir. Ona göre tedavinin devamı a karar veririz. Geçmiş olsun.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

18 yaşında bir erkeğim boyum 1,68 boyumun 5 cm daha uzaması sizce mümkünmü annemin boyu 1,60 babamın boyu 1,70 yaklasık 2 senedir boyum hiç uzamadı diyebilirm kafama cok takıyorum kısa olduğumu düşünüyorum arkadaslarıma göre kısayım 5 sene önce benden kısa olan arkadaslarım şimdi benimle ya aynı boyda yada benden 3-4 cm daha uzunlar..lütfen yardımcı olun sizce doktora başvurmalımıyım bölümüde tam bilmiyorum size sorayım dedim.şimdiden teşekkürler..

Egemen oğlum,
18 yaşından sonra boyun uzaması pek görülmez 1.68 boy Türkiye şartlarında fena değil. Bunu kafana takma.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Kayınvalidem platin taktırmak istiyor.67 yaşında.yaşına göre oldukça düşkün.diğer kalçasına taktırdı zor günler geçirdik.riski nedir öğrenebilir miyim?

Her yaşta protez yapılabilir. Yeter ki hastanın genel durumu 1 saatlik bir ameliyata izin versin. İyileşme süresi 3 ila 4 hafta arasındadır. 5-6 gün yatak tedavisi daha sonra evde destek yardımı ile kendi başına hareket edebilir, 1 ay sonra evden dışarı çıkabilir. Geçmiş olsun. Fazla bilgi için tel 532 2150909. Sağlıklı günler dilerim….
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhaba hocam 3 yıl önce düşmeye baglı sol kalcamda avn oluştu ama teşhis gecikmesi nedeniyle ameliyat yapılmadı ve yaşımdan dolayı protez ameliyatını düşünmüyorlar 6 ayda bir kontrellere gidiyorum ve ilerleme ve iyileşme görülmedi küçük bir alan oldugu söylendi yürümemde sıkıntı yaşıyorum agrılarım zaman zaman yükseliyor ama calışıyorum erken ameliyat olmam sorunumu giderirmi eski saglıgıma kavuşurmuyum yoksa protez ameliyatı sonrası malülen emekli olabilirmiyim. bu hastalıgın bir ilaç tedavisi varmı ameliyat olmak istemiyorum yaşım 33 bu olay işyerinde oldu ve iş kazası yazılmadı geçmişe yönelik iş kazası yazdırabilirmiyim. saygılarımla en kısa sürede cevabınızı bekliyorum

AVN den sonra kalça kemiğinizde çökme yoksa belki kalçanız kurtulabilir. Çökme olduysa protez tek çare. Ameliyat sonrası malulen emekli olamazsınız çünkü tedavi sonnrası sağlığınıza kavuşmuş olacaksınız. Geçmişe yönelik iş kazası yazdırılamaz. Zira o zaman zabıt tututlarak iş kazası olduğu belgelenmeli idi. Ayrıca AVN kaza olmadan da olabilir. Kalça ağrınız çoksa ve günlük yaşantınızı aksatıyor ise ameliyat olmanızı tavsiye ederim…Geçmiş olsun
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba hocam, Komşumuzun 7 aylık bebeği var ve doğuştan omuriliğinde eğrilik varmış. Büyüdükçe ciğerlere ve diğer iç organlarına baskı yapıyormuş acil ameliyat olması lazım bedeli 25 bin TL fakat devlet doğuştan olan bazı hastalıkların bedelini ödemiyormuş ! Sizden istediğim bilgi, bu doğru mudur, ailenin mağduriyeti söz konusu olduğu için tüm çevresi olarak akıl arıyor her yerden. Fakat sağlıklı bilgiler edinemedik. Bana, evet devlet ödemez yada hayır öder, araştırın demeniz yeterli olacaktır. Umarım yardımcı olursunuz bu bilgi konusunda. Şimdiden teşekkür ederim.

Devlet ödüyor. Tabii üniversite hastanelerinde yapılması gereken bir operasyon olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Sayın Dr.bey benim başparmağım halısahadeyken kırlıdı 25 gün alçıda kaldıktan sonra çıktı ama ayağım çok şiş ve mor kaç güne kadar geçer acaba ve ne yapmam lazım geçmesi için Şimdiden Teşekkürler

Şişlik normaldir. Bir kaç hafta daha devam eder . Alçıyı yapan doktorla konuşunuz…
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

merhaba nejat bey benim kızın 3,5 yaşında içe basma şikayeti ile doktora götürdük fakat muayenesinde içe basan kalçasında kalçanın yuvanın içinde tam gelişmediği söylendi.önce ameliyat dendi sonra küba tabanlık verildi ve ameliyat şansının düşük olduğu ve kalça bağ dokusunun gevşek olduğu söylendi.Bu çocukta ileride bir sorun teşkil edebilecek bir şey midir.Bu arada çocuktan bağ dokusu ile ilgili genetik araştırılması istendi.Genetik olarak çıkarsa sonuçta ne olabilir tedavi edilebilir birşeymidir.Bu arada bende doğuştan içe basıyorum 36 yaşındayım ve hiçbir şikayetim yok.İleride çocuğuma bununla ilgili önemli birşey olacak diye endişe içerisindeyim beni bilgilendirirseniz sevinirim

Geçmiş olsun .İçe basma çocuklarda çok sık görülen bir bozukluk. bana kalça filmlerini mail atarsanız size daha sağlıklı bilgi verebilirim…
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Annemin sol kalça ve bele doğru olan kısmına giren ağrı 1 haftadır. Voltaren,Muscoflex iğne ,jel ve acilde diclomec iğne vurulmasına rağmen geçmemiştir.Otururken veya yatarken ağrı yoktur. Sadece hareket edince acı ve ağrı olmaktadır. Nasıl bir tedavi izlenmeli bilgi verebilirseniz sevinirim.

Annenizi muayene etmeden bu konuda fikrimi söylemem yanlış olur. Ancak bel ağrıları istirahat ister. Lyrica 75 mg lık tabletten günde 2 tane verin. 1 hafta sonra ağrıların azalması lazım…
Prof. Dr. NEJAT GÜNEY

Hocam saygılar. 2 gün önce kalça artoskopisi oldum ve hastaneden bana verdikleri kağıtta labrumda devitalize alan saptandı, yırtık yok ve labruma müdehale edilmedi diyor. Devitalize alan nedir ve bana zararı nedir.Hocam birde sinovit RF yardımıyla temizlendi diyor. Sinovitin sertlik hissine sebep olduğunu biliyorum ve kalçamda sinovitin temizlenmesine rağmen hala sertlik hissi var. İki gün oldu ameliyat olalı. Bu sertlik hissi sinovitin temizlenmesine rağmen olması normal mi ya da geçecek mi? Saygılar, teşekürler hocam

Devitalize kanlanması olmayan, cansız demektir. Sinovit sertlik hissi yaratmaz. Kalça ekleminizin kıkırdaklarında sorun olabilir. Biraz daha beklemenizi tavsiye ederim..
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba Prfo. Dr. Nejat Bey arkadaşımda 2 taraflı kalça çıkığı var. Anne olmak istiyor ama korkuyor, doğum yaparken bebeğe yada kendine bir şey olur diye. Bir sıkıntı olurmu acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kalça çıkığı anne olmaya engel değil. Sadece hamilelik sürecinde kilo alacağı için kalçasında ağrı olabilir…
Pprof. Dr. Nejat GÜNEY

hocam merhaba, yaklaşık 3 aydır bel ve kalça ağrım var. aslında ilk 2 gun belim ağrıyordu, sonra birden kalçaya indi ağrı. 3 aydır belde ağrım yok ama kalçamın içindeki ağrı surekli var. çok şiddetli olmasa da gecmemesi rahatsız ediyor. iki defa mr cektirdim. son mr bilgilerim (kalca+bel) asagıdaki gibidir: Lomber aks, lomber vertebra korpus yükseklikleri ve medülla sinyal intensiteleri normaldir. Lomber spinal kordun boyutlar , iç sinyal dağılım ı , lokalizasyonu normaldir. L5-S1 düzeyinde santral posterior anüler y rt k ve eşlik eden protrüzyona bağl ı epidural yağ mesafesi daralm ıştır. Her iki reseslerin başlang ıç k sm nda S1 sinir köklerine hafif temas mevcuttur. Ancak çok belirgin bas mevcut değildir. Diğer lomber intervertebral disklerin yükseklikleri ve posterior konturlar normaldir. Herniasyon bulgusu saptanmam ıştır. Paraspinal yumuşak dokular ın görünümü normaldir. Kesit düzlemine her iki kalça eklemi dahil edilmiştir. Her iki kalça eklemi düzeyinde MRG’de herhangi bir patolojik görünüm dikkati çekmemiştir. Kemik yap lar n kortikomedüller sinyal dağılı m normaldir. Birbirleri ile olan eklem ilişkileri normaldir. Kemik yüzeyler düzenlidir. SONUÇ: L5-S1 düzeyinde santral posterior küçük bir protrüzyon ve eşlik eden anüler y ırtı k, epidural yağ mesafesinde daralma, reseslerde daralma, her iki reseslerde S1 sinir köklerine hafif temas görünümü. hocam doktorum cok onemsemedi acıkcası gecmeyen agrıyı. benim esas korkum tumoral bir olusum ihtimali. kalcada veya belde tumor olsa 2 defa mr cektirdigimde gorunurdu değil mi? daha sonra dahiliyeye de gittim, muayene ve tahlillerde bir anormallik görülmedi. bu ağrının kaynağı kesin bel fıtığından mı sizce? cunku doktorum bu sonuclarla kalca ve belde boyle bir ağrı olmaması gerekir dedi. ancak amerikadaki bazı forumlarda bu sekilde belirti verip 1 yıl sonra tanı konulan hastaların hikayelerini okudum ve gercekten korkamaya basladım hocam

Sizin MR sonuçlarına göre ağrıların kaynağı bel bölgesi ama kesinlikle tümör değil. içiniz rahat olsun
Prof. Dr. Nejat GÜNEY

Merhaba, Son on gündür kasıklarımda ve kalçamda ağrılar sebebi ile doktora gittim. Mr çekildi aşağıdaki gibi bir sonuç çıktı. Bunun ilaçla tedavisi mümkün müdür? Şu an 1. evre olduğu söyleniyor kilo vermek ve kasliyum içeren besinler almak bu durumu düzeltir mi? Femurus başı ve boynunda TIA görüntülerde hipo T2A ve STIR görüntülerde hiperintens sinyal değişiklikleri (kemik iliği ödemi? Geçici osteonporoz? Geçici osteonekroz?) izlenmiştir.Ayrıca femur başında boynunda kuşkulu impaksiyon kırığı izlenmiştir. Femur baş-boyun bileşke anterolateral kısımda bombeleşme , çevresinde sinovial kalınlaşma ve effüzyon dikkati çekmiştir. Kalça eklem aralığı , eklem yüzeyleri ve eklem kapsulu normaldir. Asetabuler labrum bütünlüğü korunmuştur. Görüntülere dahil diğer kemik kas ve yumuşak doku yapıları normaldir. Sonuç: Femurus başı ve boynunda FsPdA görüntülerde sinyal artışı (kemik iliği ödemi? Geçici osteonporoz? Geçici osteonekroz? AVN?) femur başında boynunda kuşkulu impaksiyon kırığı Femoroasetabuler impingement?

Geçmiş olsun… MR görüntülerine bakmamız lazım… İlaçla tedavi olanakları sınırlıdır. Geçici osteoporoz ise sorun yok. Ama AVN is daha radikal çözümler gerekiyor…
Pprfof. Dr. Nejat GÜNEY

hocam aşil tendonumda 1.5 senedir geçmeyen bir agrIM vardIr.mr da talus medialde KEMİK İLİGİ ÖDEMİ ÇIKMIŞTI.AMA BU SÜRE ZARFINDA FİZİK TEDAVİDE DAHİL KULLANDIGIM İLAÇLAR FAYDA ETMEDİ.AŞIRI DERECEDE AĞRIYOR SABAH KALKTIGIMDA ÇOK AGRI OLUYOR.KAS ISINANA KADAR BU AĞRI DEVAM EDİYOR.BAZEN 3-5 GÜN AGRIMIYOR.AMA GENELDE YÜRÜMEME ENGEL OLUYOR.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Retrocalcaneal bursit veya aşil tendiniti olavbilir, ortopediste baş vurmanız gerekiyor…Geçmiş olsun.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

iyi günler nejat bey . annemin sol dirseğinde ki kemikte ağrı var parmaklarını oynatırkende ağrıyor bardak bile kaldırırken ağrıyor sebebi ne olabilir ? ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum

Tenisçi dirseği denilen hastalık olabilir. Fizik tedavi veya ortopedi uzmanının görmesinde fayda var sanırım… geçmiş olsun…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Sayın hocam sol ayağımın burkulması sonucu ayağımda lateral malleol kırığı s82.60 meydana geldi alçıya alındı ameliyatlık bir durum varmı sizce ağrı kesici kullanmalımıyım ne tür besin alırsam çabuk iyileşir. Teşekkürler

Filmini görmeden birşey söyleyemem. Geçmiş olsun…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

hocam sağ aygım bileg,m al tarafında çatlak olmus romm walkeri öneriyormsnz

Filmleri görmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Neden çatlak oluştu?…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merhaba hocam ben 19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim küçüklükten beri kalça çıkığım var ailemi hastaneye gitmeye ikna edemedim bir türlü gittiğimdede çok geç olmuş ergenlik çağına girmişim tedavi olamazsın dediler. hayata küstüm resmen ama geçenlerde doktorum programına benim gibi kalça çıkığı olan bir öğretmen çıktı ve ordaki doktor kalça çıkığının tedavisi olduğunu söyledi. öyle bir şey var mı hocam iyileşmeyi çok istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Tabii olabilir. Ancak ağrılarınızın olması gerekiyor. Bana bu konuda bilgi verin ve filminizi görmem gerewkiyor. Geçmiş olsun…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba hcam aralık 18 de bebegım kalça cıkıgı testını yaptırdık ve sonuçlar şöyle alfa sag kalça 66 sol kalça 61 beta sag kalça 54 sol kalça 54. kemık catı sag kalça yeterlı sol kalça yeterlı. kemık köşe sag kalça keskın sol kalça keskın. kıkırdak catı sag kalça örtüyor sol kalça örtüyor. sonuçlar bu sekıldedır ve doktor cıft bez kullanmam gerektıgını soyledı ıkı ay boyunca. sızce durumunda bı cıddıyet var mıdır bebegımın ıkı ayı tamamlayınca duzelmıs olur mu? cevabınız ıcın cok teşekkür ederım sımdıden

BU DEĞERLER DOĞRU İSE ÇİFT BEZ KULLANMANIZA GEREK YOK. BUNLAR NORMAL ÖLÇÜLER…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba hocam öncelikle rahatsız ettim.. ben ygs sınavına hazırlanıyorum ve benim sağ elimin işaret parmağında tenosinıvit mevcut.. kalınlaşmayms tıp dilinde :) doktorum bi tane iğne yaptı 15 gün içerisinde geçmezse ameliyat öneriyor?sizce ameliyat en son çare değil mi? ne yapılabilir..

Ameliyat için acele etmeyin. Birçok olgu bir süre sonra ameliyatsız iyileşebiliyor…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

hocam arkadaşım ust omuzuma dogru atladı ve omzumdan bi çekme hissettim bişiler sanki yandı gibi sızladı hastanede ortopedi uzmanına gittm film felan cekti Akromioklavikular eklemde sorun oldugunu söyledi ama kaçıncı derece oldugunu ben anlamadım özel bir hastane gittim orda gösterdim uzman 1.Derece oldugunu ameliyat a gerek bir durum olmadıgını söyledi .örnek bir film göstercem size şu şekilde http://b1303.hizliresim.com/17/n/l7z30.jpg Linkten bakabilirsiniz aralıgı hemen hemen aynı derecede ayrılmış köprücük ile kürek kemiği arası mr cektirdm sonuç şu şekilde Akromioklavikular eklemde hipertrofi mevcuttur. Akromioklavikular eklem aralığı genişlemiştir. Eklem yüzlerinde ödem-hiperemik degişiklikler mevcuttur. hocam ben 2 senedir fitness body ile uğraşıyorum agır idmanlara giriyorum tekrar spor yapabilirmiyim ve ne kadar zamanda sizce spor a dönerim ve o ayrı olan kemik birbirine tekrar yaklaşır mı eskisi gibi Köprücük kemiği yukarıda duruyor biraz tam eklemden ayrıldıgı yer yukarı basınç yapıyor gibi geliyor hafif şişlik var tam köprücük kemiginin kürek kemigi ile birleştigi yerde yukarı dogru bilgilendirirseniz sevinirim.

Sözünü ettiğiniz şikayet ancak cerrahi müdahale ile geçebilir. Omuz cerrahisi ile uğraşan bir ortopediste danışmanızda fayda var.. geçmiş olsun..
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba hocam,futbol müsabakasında sol arka adalemden sakatlandım mr çektirdiğimde ise ; sol uyluk proksimal postero lateralde biceps femoris kasının proksimal kısmında tip 1 yırtık izlenmiştir yazıyor.doktoruma göstermek için gittiğimde 3 ay dinlendiriceksin dedi pek fazla ilgilenmedi.ben tedavi olarak nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun yaklaşık 2 buçuk aydır iyileşemiyorum.

Fizyoterapi yapılması lazım. Germe egzersizleri. Kas gevşetyici ve antienflamatuar ilaçlar kullanman gerekiyor. Bir spor hocasına gözükmen iyi olur…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

MERHABALAR, 3 BUÇUK AYLIK OĞLUMA DOĞUŞTAN VERTİCAL TALUS TEŞHİSİ KONULDU.TOPLAMDA 11 KEZ, 7 İLE 10 GÜN ARASI DEĞİŞTİRİLEREK ALÇILAMA YAPILDI.AMELİYAT ŞART DENİLİYOR.AMELİYATIN ŞUAN YAPILMASI İLE 1 YAŞ CİVARINDA YAPILMASI ARASINDAKİ BAŞARI FARKI NE OLUR?BİR DE AMELİYATTA DİĞER ORGAN SİNİRLERİN ZARAR GÖRME RİSKİ NEDİR? TEŞEKKÜRLER

Vertikal talus ameliyatsız düzelmez. Çocuk ortopedisi ile uğraşan bir hekime muayene olun …Ameliyat usulune uygun yapılırsa hiçbir şey olmaz…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

nejat bey merhaba ayağımda baş parmağımın yanında kemik çıktısı mevcut sanırım bu büyümeye başladı ve bununla ilgili ben ne yapa bilirim ameliyat olamam mayıs ayında düğünüm var fizik tedavisi tarzında bir işlemle bu kemik yok olurmu

Üzgünüm ama fizik tedavi ile kemiğinizin erimesi söz konusu değil. Düğünden sonra ameliyat olmanızı öneririm.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam benim bel fıtığı MR rapor sonucum şu şekilde: alt dorselde vertebral endplatelerde shmorl mödülleri, T11-T12, L5-L5 disklerinde dejenerasyon sekonder sinyal kaybı, T11-T12 diskinde yükseklik kaybı izlenmektedir. T11-T12 seviyesinde disk konturunda spinal kanal yöünde taşma ve dural kese basısı, L4-L5 eviyesinde epidural mesafeleri daraltan diffüz bulding izlenmektedir. bu şekilde doktor çok küçük bi fıtığım olduğunu dikkat etmem koşuluyla geçeceğini söyledi. fakat çok farklı yorumlarda var sizce ne yapmalıyım fizik tedavi veya fizyoterapi ile tamamen iyileşme şansı varmı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

fİZİK TEDAVİ SİZE İYİ GELİR. öNCE ONU DENEMENİZİ ÖNERİRİM…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam iyi günler yaklasık 5 buçuk ay önce parçalı femur kırığı yaşadım son 1 aydır değneksiz yürüyordum çok aksama var ama aniden bir şey oldu sağa dönüşlerde sanki bıçak gibi birşey batıyor üstüne şuan hiç basamıyorum voltaren 75 sr ve moscoplex kullanıyorum hareket edemiyorum nedeni nedir acaba normale dönmüşken en başa döndüm hocam kalça eklem yerim aniden çıkıp giriyor gibii geliyor hocam.film çektirdim vidalardan biri kırılmış fakat kaynaması çok güzel kaynamış dediler 2 gün 3 gün istirahat et geçer dediler size danıışmak istedim teşekkürler hocam

Vidanın kırılması kaynamanın olmadığını gösterir. Filmleri tekrarlatıp başka bir ortopedisten görüş alın. Tamamen kaynayan kemikte vida kırılmaz…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

MERHABALAR, 3 BUÇUK AYLIK OĞLUMA DOĞUŞTAN VERTİCAL TALUS TEŞHİSİ KONULDU.TOPLAMDA 11 KEZ, 7 İLE 10 GÜN ARASI DEĞİŞTİRİLEREK ALÇILAMA YAPILDI.AMELİYAT ŞART DENİLİYOR.AMELİYATIN ŞUAN YAPILMASI İLE 1 YAŞ CİVARINDA YAPILMASI ARASINDAKİ BAŞARI FARKI NE OLUR?BİR DE AMELİYATTA DİĞER ORGAN SİNİRLERİN ZARAR GÖRME RİSKİ NEDİR? TEŞEKKÜRLER

Vertikal talus ameliyatsız düzelmez. Çocuk ortopedisi ile uğraşan bir hekime muayene olun …Ameliyat usulune uygun yapılırsa hiçbir şey olmaz…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba nejat bey benim 8 yaşında kızım var yürümeye başladığından beri parmak ucunda yürüyor uyardığımda normal yürüyor herhangi bir ağrısı acısı yok sizce bu bir hastalık belirtisimidir ne yapmamı nereye girtmemi önerirsiniz.

Aşil tendonunda kısalık olabilir. Kontrol ettirmekte fayda var.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhaba mr sonuçlarımı değerlendirir misiniz.el bileğim alt kısmı nabızın olduğu yer cok açıyodu hocam oynatamıyordum..radius ile skafoid kemik arasındaki eklem,mesefesinde sıvı artışı gorulmektedir.oslunstumda kemik iliğinde odem ve parçalı kemik hataları gorulmektedir.ayrıca skafoid ile lunat kemik arasındaki eklem,mesefesinde ozellikle ventral yuzde sıvı artımı gorulmektedir.kağıtta koyu olan kısmı bu hocam..bileklerim cok zayıf hocam sınav bile çekemiyorum hemen açiyo..teşekkur ederim dinlediginiz,için..saygılar

Oğuz el cerrahisi benim konum değil. MR ları el cerrahisi ile uğraşan Dr. Levent Yalçın, dr Ümit Kantarcı gibi arkadaşlara göstermeni tavsiye ederim…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merabalar hocam,aşağıda mr sonucumu yazacağım sizden ricam yorumlamanız.ameliyatlık bir durumum varmı,yoksa tedavim ilaçla olabilirmi? Radyoloji Bulgular: Lomber lordoz düzleşmiştir. L3-4,L4-5 disklerinde bulging izlenmiştir.Dural keseye önden hafif bası mevcuttur.L5 vertabra sakrazalizedir. Diğer seviyelerde disk konturu muntazamdır Tüm vertabra korpus yükseklikleri tabiidir Medüller kavite sinyal intensitesi tabiidir Kortikal trabeküler kemik yapı tabiidir Dorsal spinal kord konuş medülleris olarak L1 seviyesinde sonlanmıştır Kauda equina lifleri seyri sinyali tabiidir Paraspinal kas ve yumuşak dokular tabiidir Lomber intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder T2 ağırlıklı kesitlerde sinyal kaybı izlenmiştir. Şimdiden cevabınız için teşekkürler..

Kesinlikle aeliyat gerekmiyor. Fizik tedavi ve ilaçlar istirahat ile iyileşirsiniz.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba doktor bey. benim erkek kardeşim 23 yaşında ve kamburluğu var. 190 boyunda 90 kilo civarında. uyarınca düzgün dik durabiliyor. ancak. sonra yine kambur şeklini alıyor. uzun süre dik duramıyor. doktora gittiğinde sırt kaslarını çalıştır egzersiz yap, yapçak başka birşey yok demiş. film falan çekilmemiş. şimdi spor salonuna yazılacak. bu durum egzersiz ile düzelir mi. daha da ilerleyip iyice kamburlaşır mı. çünkü takıntı haline gelmeye başladı. bir de egzersizin yanı sıra, korse kullanımını önerirmisiniz. en azından evde ders çalışırken masa başında oturuken dik durmayı sağlaması amacıyla iyi gelir mi. yada sandalyesine sırtını destekleyici yastıklar gibi ürünler etki edermi.nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında yardımcı olursanız size minnettar oluruz. teşekkürler.

Kardeşinizde kemiksel bir deformiteninn olması halinde operasyon yapılabilir. Uzun boylu olduğu için öne eğik duruyorsa egzersizler ile sırt kaslarını kuvvetlendirmek yeterlidir. Korse önerilmez. Kasları daha beter zayıflatır.
PROF.DR. NEJAT GÜNEY

Hocam 19 yasindayim ve kendimi bildim bileli surekli kabizim. Son zamanlarda tualetim geldiginde kuyruk sokumuma agri giriyor ve yapana kadar devam ediyor. Hemen yapamadigim icin neredeyse gun boyu agriyor. Ve artik dayanilmaz hale geldi . Ne yapmam gerek onemli midir ? Doktora gitmeme gerek var mi ? Hangi bolume randevu almaliyim. Simdiden cok tesekkurler.

Ortopedistin görmesi gerekiyor. Belki kuyruk sokumu kemiğinin en uç kısmını çıkartmak soruna çözüm olabilir…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merhaba..sağ el bileğimi oynattıkça bileğimde ağrı oluşuyor.sağ ve sol tarafa doğru elimi çeviremiyorum.doktora gittim röntgende herhangi bir kırık vs. çıkmadı..2 hafta sargıda durdu bileğim.ama ağrı geçmedi.daha sonra yine doktora gittim.o da röntgen çekti.bir sorun yokmuş.3 hafta el ateli kullanmam gerek ve ağrı kesici,kas gevşetici ilaç,ayrıca sprey ve krem verdi.hepsini kullanıyorum.1 hafta geçti hiçbir iyileşme sezemiyorum..anormal bir durum var mıdır? 2 haftaya kadar bu ağrı geçer mi ? bir de ateli gece yatarken çıkarmalı mıyım ?

Bu şikayetler biraz geç iyileşebilir. Gece ateli çıkartın. İlaçlara bir süre daha devam edin. Daha sonra başka bir hekimden de görüş almanızı önereirirm.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam merhaba benim 3 yaşında sp bir oğlum var kaslarında sertlik var fakat aşırı değil. kendi başına yürüyebiliyor 2 aydır. oğlumuza botoks yaptırmak istiyoruz gittiğimiz hocamız bize botksun yanında birde kalça ameliyatı yapacağını söyledi sebebi de kalça ilerde çıkabilirmiş bunu önlemek amaçlıymış fizyoterapistlerimizde böyle bişey olmaz dedi kafamız çok karıştı hocam kalça çıkığı olmayan çocuğa öneceden ameliyat yapılması doğru mu? teşakkürlerrrrrrrr….

Kesinlikle hayır. Çocuğun kalça filmlerini bana mail olarak gönderin. Ne olacağını daha kesin olarak söylerim…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

ıyı gunler hocam bende şişli florence nihtingale personeliyim GAA SAĞ TARAF TURNİKESİ 370MMHG ŞİŞİRİLDİ. EKLEMİN YAKLAŞIK 4-5CM DİSTALİNDE VE T.TİBİANIN 1,5-2CM MEDİALİNDE YAKLAŞIK 2CMLİK OBLİK İNSİZYONLA GİRİLEREK KATLAR GEÇİLDİ. HAMSTRING TENDONLARA VARILARAK STRİPPER İLE SEMİTENDİNOZUS- GRACİLİS TENDON GREFTLERİ ALINDI VE HAZIRLANDI. ANTEROMEDİAL, ANTEROLATERAL PORTALLER İLE GİRİLDİ. ÖÇB GÜDÜĞÜ TEMİZLENDİ. GUIDE?LAR EŞLİĞİNDE ÖNCE FEMORAL SONRA TİBİAL TÜNELLER AÇILDI. HAZIRLANAN GREFT TÜNELLERDEN GEÇİRİLEREK 1 ADET ENDOBUTTON İLE APLİKE EDİLDİ. TİBİAL TÜNELE 8X25MM BİOABSORBABLE VİDA VE 1 ADET STAPLE KONDU. STABİLİTE KONTROL EDİLDİ. İNSİZYONLAR KAPATILDI. TURNİKE SÜRESİ YAKLAŞIK 2 SAAT Tİ. 20.11.2013 te operasyona alındı(GAA SAĞ TARAF TURNİKESİ 370MMHG ŞİŞİRİLDİ. EKLEMİN YAKLAŞIK 4-5CM DİSTALİNDE VE T.TİBİANIN 1,5-2CM MEDİALİNDE YAKLAŞIK 2CMLİK OBLİK İNSİZYONLA GİRİLEREK KATLAR GEÇİLDİ. HAMSTRING TENDONLARA VARILARAK STRİPPER İLE SEMİTENDİNOZUS- GRACİLİS TENDON GREFTLERİ ALINDI VE HAZIRLANDI. ANTEROMEDİAL, ANTEROLATERAL PORTALLER İLE GİRİLDİ. ÖÇB GÜDÜĞÜ TEMİZLENDİ. GUIDE?LAR EŞLİĞİNDE ÖNCE FEMORAL SONRA TİBİAL TÜNELLER AÇILDI. HAZIRLANAN GREFT TÜNELLERDEN GEÇİRİLEREK 1 ADET ENDOBUTTON İLE APLİKE EDİLDİ. TİBİAL TÜNELE 8X25MM BİOABSORBABLE VİDA VE 1 ADET STAPLE KONDU. STABİLİTE KONTROL EDİLDİ. İNSİZYONLAR KAPATILDI. TURNİKE SÜRESİ YAKLAŞIK 2 SAAT Tİ)Postop serviste takip edilen hasta sorunsuz taburcu edildi. bır ay fızık tedavı gordum bıttı dız normal acıklıgına geldı sımdı sızce me zaman spor yapmaya kosmaya agırlık calısmaya baslıyabılırım ESKISI GIBI KORKMADAN SPOR YAPABILECEKMIYIM YOKSA HASTALIK NUKS EDER KORKUSUYLA HAYATIM BOYUNCA AGIR FIZIKSEL SPORLAR YAPAMIYACAKMIYIM SAYGILAR

3 ay sonra hafif , 6 ay sonra da istediğin gibi spor yapabilirsiniz. Umarım ameliyatta her şey düzgün olmuştur…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merhaba hocam, ben 9 aylık hamileym ve son haftalarda el bileklerim de bi ağrım vardı fiziksel aktivite ile artan ama son zamanlarda elime de yansıyan parmaklarımda sertlik uyuşukluk özellikle yüzük parmagim da hareket zorluğu oluyor geceleri. gün içinde parmakla ilgili şikayet geçiyor fakat hafif bir ağrı şişlik varmış gibi hissediyorum .sanırım karpal tünel sendromu denen rahatsızlık durumu olustu ben. ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyım?

Şu an hiç bir şey yapamayız. Doğumdan sonra değerlendirelim
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam iyi çalışmalar.Eşimin kalçasında çok aşırı ağrısı var.Sürekli elimde bastırarak masaj yapıyorum öyle biraz rahatlıyor. Size elimdeki sonucu yazsam beni bilgilendirir misiniz? Sol supraasetebular bölgede kompakt kemik adacığı ile ilişkili 2 cm çapında hiperdens yapı dikkati çekmektedir. RN TANI:Sol supraasetebular bölgede kompakt kemik adacığı ile ilişkili bulgular. Şimdiden Teşekkürler.

Bu kemik adacığı bir cins kemik uru olabilir. Görüntüleri değerlendirmek lazım. Bir de aspirini deneyin. Ağrı geçiyorsa osteoid osteoma denilen iyi huylu urdur. Sonuçları bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Mrb hocam; ben 28 yaşında bayanım; rahatsızlığım kuyruk sokumumda batma şeklinde idi. vücudumun her bölgesinde sürekli kütürdemeler var bu sebeple Ankilozon spondilit şüphesi ile mrg çekildim. mrg sonucu soldaki biraz daha büyük olmak üzere bilateral osteitis kondensans ilyi teşhis edildi. Hocam bunun ne anlama geldiği hakkında bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Bir de bu rahatsızlık için yapılması gerekli bir şeyler varsa bilgi verir misiniz? kemiklerimdeki kütürdemeler neden kaynaklı olabilir ve hangi bölüme gitmem gerekir. Şimdiden çok tşk ederim.

Osteitis kondensans ili kemiklerde yoğunluk artışı şeklinde tarif edilebilir. Tedavisi yoktur. Ankilozan spondilit ise Romatologlar tedavi eder. Siz diğer şikayetleriniz için ortopediste baş vurmalısınız…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

HOCAM İYİ HAFTA SONLARI DİLİYORUM. BENİM SORUNUM 2 YILI AŞKIN ZAMANDIR SAĞ OMZUMDA PROBLEM VARDI(ZAMAN ZAMAN 0.5 KG YI KALDIRIRKEN AŞIRI ZORLANMA ACI HİSSETME)15 GÜN ÖNCE MR ÇEKTİRDİM DOKTORUM YIRTIK DENİLEMEZ KEMİK BÜYÜMESİ VAR DİYE KANI KOYDU.AĞRI KESİCİ,JEL,KAS GEVŞETİCİ,MİĞDE KORUYUCU VERDİ BUNUN TAM TEDAVİSİ VARMIDIR?BİRDE FİTNESS YAPMAM RAHATSIZLIĞIMIN İLERLEMESİNİ TETİKLERMİ TEŞEKKÜRLER

MR larınızı görmeden cevap veremem. Fitnes yapmanızda sorun yoktur…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam 2 ay önce bilekden ameliyat oldum ve 10 tane civi takildi ayağima bugün doktora gittik ve doktor 1ay sonra civilerden uzun olanini alicaz dedi bu operasyon nasil bir operasyon ameliyat gibimi yoksa ufak bir operasyonmu çok endişeliyim bilgi verirmisiniz hocam ?

basit bir ameliyattır. Korkacak bir şey değil.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam benim tam belim ile popo arasında tam poponun üzerinde misket büyüklüğünde kemik oluştu ve çok az olsa da ağrı yapıyor bunun nedeni nedir acaba her hangi bir düşmem falan olmadı bir doktora görünmeli miyim yoksa geçici bir durum mudur ve süre olarak da 5-6 gündür mevcut hocam cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler iyi günler hocam.

Sözünü ettiğiniz şişlik muhtemelen bir yumuşak doku absesi veya kıl dönmesidiye tarif edilen olay.
Bie cerraha göstermenizde fayda var…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam benim tam belim ile popo arasında tam poponun üzerinde misket büyüklüğünde kemik oluştu ve çok az olsa da ağrı yapıyor bunun nedeni nedir acaba her hangi bir düşmem falan olmadı bir doktora görünmeli miyim yoksa geçici bir durum mudur ve süre olarak da 5-6 gündür mevcut hocam cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler iyi günler hocam.

Sözünü ettiğiniz şişlik muhtemelen bir yumuşak doku absesi veya kıl dönmesidiye tarif edilen olay.
Bie cerraha göstermenizde fayda var…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

yan bağlarımda esneme oldu bunu güçlendirmek için ne yapmalıyım ve artı dış menisküs var dedi doktor bunu ameliyatsız tedavisi var mı

Yan bağların esnemesi kendi kendine düzelir. Bağları güçlendiremezsiniz. aNcak kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

sayın hocam 17 yaşındayım 5 ay önce bir trafik kazası geçirdim sol ayağımda femur kırığı var sağ ayağımda tibia kırığı var ve sağ ayağımda ağrı ve şişmelerim ve agrılarım oluyor bununla ilgili neler yapmam gereklidir ? şimdiden çok teşekkür ederim :)

Kırıklarınızın son durumunu bilmem gerekiyor. bunun için son çekilen filmlerinizi görmek lazım…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Merhabalar hocam.Eşim 4 gun once sağ radius kemiğini kırdi suan alcida gittigimiz doktorlar alciyla kaynamayacagını ameliyat olmasi gerektiğini söylediler ancak ameliyatlada kayanamama olabilir dediler kesin net birsey soylenmiyor nasil bir tedavi yolu izlemeliyiz aklimiz karisti

Bana alçılı filmini bir şekilde gönderin veya mail atın, ondan sonra fikrimi söyleyebilirim…Geçmiş olsun…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Sn.Hocam. Esimin (74 ys) sag omzu ağrıyordu Mr çektirdik Asagıda sıraladugım 4 adet bulgu cıktı .Bunlar 1. Akromioklavikuler eklemde artoz ve impingement sendromu 2. Supraspinatusta tendinozis ve parsiyel yırtık (%30 civarında) 3. Eklem ici ve subakromial-subdeltoid bursada ılımlı efuzyon 4. Biceps tendonu çevresinde sıvı artısı. Sn.Hocam bu neticeye gore bir kısım Ortepedi uzmanı bu durumun fizik tedavi ile geçebileceğini ameliyata gerek olmadığını ve bir kısmıda bu yırtığın büyüyerek kopabileceğini bunun için ameliyat olunması gerektiğini soyluyorlar ne yapacağımıza karar veremedik.Sizin yardımlarınızı acilen bekliyoruz.Sizi Izmir’den arıyorum.Saygılarımızla…..

Geçmiş olsun. % 30 parsiyel yırtık ve impingment ancak ameliyat ile çözülebilecek sorunlardır. Ameliyatı çok problemli değildir. Fizik tedavi yetersiz kalır. Sağlıklı günler dilerim…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Merhaba hocam ben 21yasindayim 10mayista asil tendonum kopmasi sebebiyle ameliyat oldum.ameliyatimi iki hafta gecikmeli oldum bnm için problem olur mu?ameliyattan sonra nasil yasamaliyim ayagim eskisi gibi ne zaman olur tekrar kopma riski nedir.

Bence bu sorularınızı ameliyatınızı yapan hekime sorarsanız daha sağlıklı cevap alırsınız.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Merhaba dr bey.Annem 62 yaşında 2 yıl önce mide kanseri teşhisi konuldu ameliyat ve radyoterapi ve kemotereapi gördü.rutin kontrolleri devam etmektedir.yaklaşık 3 ay dır sağ kalça bölgesinde bastırınca acı veren sağ tarafa yatınca acı veren bacağını kanepede uzatınca acı veren bir durumla karşı karşıya kaldık.KEMİK SİNTİGRAFİSİ ne bakıldı normal çıktı.kalça mr ına bakıldı sonucu bugun aldık.SOL KALÇA MR İNC:inceleme koronal T1(SE)T2(TSE)AKSİYEL T1(SE)T2 (TSE)SEKANSLARINDA ÇALIŞILMIŞTIR.sol eklem aralığında patolojik sıvı izlendi.artküler kemik yüzey sinyal özellikleri doğaldır.paraartküler ve paraossifiye yumuşak doku planları doğaldır.SAĞ KALÇA MR İNC:inceleme koronal T1(SE)T2(TSE)AKSİYEL T1(SE)T2 (TSE)SEKANSLARINDA ÇALIŞILMIŞTIR.SAĞ eklem aralığında patolojik sıvı izlendi.artküler kemik yüzey sinyal özellikleri doğaldır.paraartküler ve paraossifiye yumuşak doku planları doğaldır. Dr bey annemi takip eden doktoru en erken görme şansım 23 mayısta bu patolojik sıvı denilen madde,kalça eklemindeki sıvı miktarındaki artışımı ifade eder yoksa metastaz veya yeni bir kanser öyküsünümü anlatır.ne yapmalayım ?teşekür ederim.

Kalçada metastazdan söz edilmiyor. Sıvı artışı radyoterapiden olabilir. Geçmiş olsun…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Sayın hocam, Kızım 17 aylık. Otururken cok kambur duruyor. Tarif etmem gerekirse c şeklinde duruyor.daha kucuk duzelir diyo cevremdeki insanlar. Fakat benim içim rahat değil size danışmak istedim. Ne yapmamı onerirsiniz.. Tesekkür ederim..

Çocuk ortopedisi ile ilgilenen bir hekime başvurmanızı öneririm. mesela Prof. Dr. Muharrem İnan . İnternetten bilgilerine ulaşabilirsiniz…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Nejat hocam 16 yaşındayım kaleciyim antrenman sırasında omuzum çıktı ve yerine geri oturdu bu sırada bi yırtıkda meydana getirmiş bu sebeple 2 hafta önce kapalı yöntemle ameliyat oldum iyileşme ve futbola dönüş sürecim nasıl olucak teşekürler.

3 aydan önce kalecilik yapmanı önermiyorum. Diğer idmanlarını 1 ay sonra yapabilirsin..
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

Mrb Hocam,10 yasindaki oglum enfeksion gecirmisti7gun once,sol ayaginda,topugun yaninda ustte az sislik oldu ve agrilar,rontgen cekildi,kirik,cikik yok,ve enfeksion sonrasi olan bir durum dendi,mehlem yazildi deep relief isminde,ama bilgilerde 12yas uzere kullanilabilir deniliyo,ki oglum 10yasinda,sizce kullanmasi dogru olurmu acaba,veya ayni isi goren baska bir mehlem cocuk icin varmidir ,ki nedir?Simdiden tesekurler….

Bu ilacı hiç duymadım. Enfeksiyon varsa antibiotik kullanması gerekirdi…
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

hocam merhaba benim 5 yaşımda kızım adımatarken iki bacağıda içe doğru çaparz bir şekilde atım atıyor neyapamam gerekli teşekkür ederim.

Çocuk ortopedisi ile uğraşan bir hekim görsün… Belki fizyolojik sınırlarda çarpılmadır . bir şey yapmaya gerek yoktur. Büyüdükçe düzelir…
PROF. DR.NEJAT GÜNEY

İyi günler doktor bey..Sabah ardarda 5-6 defa hapşurduktan sonra sol tarafımda boynuma yakın omuz kısmımda bir ağrı olmaya başladı.Başımı geriye doğru yasladığımda ve sağa doğru döndüğüm zaman sol tarafımda boynuma yakın olan yerde çok fena ağrı oluyor.Bunun sebebi ne olabilir geçici birşeymidir yoksa hastaneye gitmem gerekirmi?

Kas zedelenmesi olmuştur.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

merhaba hocam. annemin ortopediden aldığı mr sonuçlarına göre 60 yaşına kadar hiç tedavisi olmadığını ve 60 yaşından sonra kalça protezi ameliyatı geçirmesi gerektiğini öğrendik.sadece güçlü ağrı kesiciler verildi.annem şu an 50 yaşında.sonuçları bir de siz değerlendirirmisiniz? MR SONUÇLARI: SOL KOKSOFEMORAL EKLEME YÖNELİK MR TETKİKİNDE: Teknik: aksiyal planda T1 T2 sagital ve koronal planda t2 ağırlıklı sekanslar esliginde gerçekleştirilmiştir. her iki asetabulum üst kenarında dejeneratif sivrileşmeler izlenmiştir. her iki kalça eklem aralığı üst kesimde daralmış görünümdedir. sol kalça eklem aralığında minimal sıvı artışı izlenmiştir.yağ baskılı T2A sekansta koronal planda asetabulum üst kenarında yer yer kemik iliği ödemi izlenmiştir. koksartoz açısından direk röntgen bulgularıyla birlikte değerlendirilmesi önerilirç asetabulum posterior inferior komşulugunda os iskionda yaklaşık 5 mm çapında T1A sekansta periferi hipointens santrali izointens T2A sekansta heterojen hiperintens izlenen nodüler sinyal değişikliği izlenmiştir. (osteotit osteoma?) BT ile değerlendirilmesi uygun olacaktır.

MR goruntuleri bana lazim. 50 yasinda, ama kalcasinda problem olmasi normal. Osteoid osteoma varsa o da cok agri yapar.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

hocam merhaba ben 10 yasında dustum ve bundan dolayı kalcamda kayma olustu, yaklasık bir yil böyle gezdim ve sonrasında ameliyat oldum Şuanda 21 yaşimdayim ve can yakıcı olmasada ufak agrılar oluyor yürüdüğümde. bu ağrilar ileride daha mı fazla olur yoksa şimdiden protez Takılmalımıyım, birde cok dikkatlice bakıldıgında hafif bir yalpalanma oluyor, bu ileride daha mı fazla olur ? Hocam saygılar sevgiler, çok teşekkur ederım şimdiden

Şimdi protez yapılmasının gereği yok. Şikayetler arttığı zaman tekrar değerlendirme yapılabilir…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Merhabalar hocam..esimin iki ay once bilegi kesildi acil olarak diktiler dikimden sonra yumruk yapamiyordu parmaklarini hareket ettirmekte zorluk yasiyordu suan icin drun en zor hareket dedigi bas parmaği serce parmaginin dibine dokunduruyor ilerleme var ama elde parmak uclarinda uyusma devam ediyor ozellikle orta parmakta cok fazla..bu geci bir durummudur el eski islevini kazanirmi vede bu dikilen siniri goruntuleme yontemi varmidir siz nasil degerlendiriyorsunuz sn hocam tesekkur ederim

Sinir kesileri mikro cerrahi yöntemlerle dikiliyor. İyileşmesi aylarca sürüyor. EMG tetkiki ile iyileşmeyi takip etmek mümkündür. Geçmiş olsun.
PROF. DR. NEJAT GÜNEY

İyi akşamlar Sol ayağımda uzun zamandır sürekli ağrı oluşmaktadır . Emar sonucu Sol sakroiliak eklem iliak yüzde subkondral yerleşimli 4-5 mm çapında bir alanda IVKm enjeksiyonu sonrası konstrast tutulumu gösteren akut inflamatuar özellikte fokal ödem odağı izlenmiştir denilmektedir. Kan testi sonuçları :sedimantasyo : 2 , RF <20 , Diliüsyonlu Ana : nekatif , Anti-CCP <7 NEGATİF , diğer kan testleri de anormal bir durum yok. Emar sonucu nedir ve bunun tedavisine hangi branş bakar ortapedi romatolojiye yönlendirdi ama önce dahiliyeye gitmem gerekiyormuş dahiliye gittim oda intaniye bölümüne yönlendirdi sende romatizma yok intaniye tedavi edebilir dedi , Gerçekten intaniye bölümümü bakıyor buna teşhis de koymadı amoklavin yazdı antibiyotik ve diclomec yazdı ama işe yaramıyor ağrılarım yoğun olarak devam ediyor . Normal antibiyotik bu iltihabı geçirir mi , nedir bu rahatsızlık , romatizma için başka test gerekiyormu cevaplarsanız çok sevinirim.

Şikayetiniz sık rastlanan bir olay değil. Bence Üniversite hastanelerine baş vurun. MR ve CT tetkiklerinin tekrarlanması gerekecektir. Geçmiş olsun…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

NEJAT MERHABA, EŞİM GENİZ KANSERİ TEDAVİSİ GÖRMEKTE ŞUAN KALÇASINDA AĞRILARDAN ŞİKAYETÇİ SOL KALÇA MR İNCELENMESİ YAPILDI.RİCA ETSEM İNCELEMEYİ YORUMLAR MISINIZ… SAYGILARIMLA EKLEM ARALIĞINDA SAĞ İLE KIYASLANDIĞINDA HAFİF DERECELİ ASİMETRİK PATOLOJİK SIVI MEVCUTTUR.SOL İLİAK KANATTA BİRBİRİNE YAKIN KOMŞULUK GÖSTEREN BÜYÜK OLANI YAKLAŞIK 7MM ÇAPINDA BİR ALANI İLGİLENDİREN DÜŞÜK YOĞUNLUKLU FOKAL ŞÜPHELİ KİTLESEL SİNYAL DEĞİŞİKLİĞİ İZLENMEKTEDİR.KONTRASTLI GÖRÜNTÜLERDE BU YAPILARIN PATOLOJİK BOYANMASI İZLENMEMEKTEDİR.BU NEDENLE TARİFLENEN ALANLARIN ÖN TANI AÇISINDA DÜŞÜK OLASILIKLI OLDUĞU DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

MR da tanı koyamamışlar. Belki tarif edilen lezyonlardan biopsi almak gerekebilir…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

mrb hocam.nerdeyse 1 buçuk hafta felan oldu.önceden bişey yoktu.spor yapmıştım brz ayağımı zorlamış olabilirim diye düşünüyorum.ama öbür ayağımda bişey yok.ortopedi doktoruna gittim .ayağımda brzda şişlik vardı.film çekti kan tahlili istedi.bişey çıkmadı.kas gevşetici ve iltihap giderici ilaç verdi.krem verdi.buz tedavisi yap dedi.durduk yere hiç bi ağrı yok.sadece yürürsem üstune bastığımda sanki serçe parmağın oldu tabanda basınçlı bi ağrı oluyo.tam olarak geçmedi.ilaçları yeni kullanıyorum.sizce ne olabilir.ne yapmalıyım teşekkürler.

Biraz daha bekleyin belki şikayetleriniz azalır. Tekrar başka bir doktor sizi görsün. Şikayetiniz travmaya bağlı değil. Başka bir olay söz konusu.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhaba Annemin son Mr sonucunda; SOL OMUZ MR İNCELENMESİ Subakromial,subdeltoid,subkorakoidbursalarda efüzyon mevcuttur. Supraspinatus tendınu distal kesimi izlenmemektedir.Tendon lojunu efüzyon doldurmaktadır. Kronik tam kasupraspinatus rüptürü olabilir. Humerus başında milimetrik kistik dejeneratif sinyal değişikliği izlenmektedir. Akromioklaviküler eklemde hipertrofi,akromionda tip 2 konfigürasyon mevcuttur. Aksiller reses-inferio eklem kapsülü seviyesinde İGHL de kalınlaşma ve çevresinde ödem ile uyumlu T2A hiperintens sinyal artışları dikkat çekmektedir.İGHL rüptürü? Adezit Kapsülüt?açısından şüphelidir.Klinik Korelasyon önerilir. İnfraspinatus kas ve tendonları normal şekil,kalınlık ve intensitede izlenmiştir. Subskapularis kas ve tendonu normaldir. Biseps tendonu normaldir. Humeroglenoidal eklem yüzeyleri ve kemik yapılarda patoloji izlenmemiştir. Glenoid labrum normal yapıda izlenmiştir. Şeklinde yazıyor.ne yapmamız gerekiyor doktor ameliyat olması gerekiyor demiş,kendiside korkuyor ameliyat olmaktan, ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız çok makbule geçer,İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla

Supraspinatıus kası tam yırtıldıysa bir an önce ameliyat olması gerekir. Ameliyatı zor değil. Korkulacak bir şey yok. Bu yırtık kendi kendine iyileşmiyor.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhaba benım sol ayağımın uzerınde 1 haftadan berı bır şişme var aynı ayağımda tırnak batması da var onun etkısı varmıdır yoksa başka bır nedenden dolayı olabılırmı bu konuda sızın yardımlarınızı beklıyoruum saygılar …

Lenfanjit olabilir. Bir hekim görmeli..
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merhaba hocam ben 34 yaşında bir bayanım genç kızlığımdan beri durus bozukluğu yasıyorum bu ıkı çocuğumu emzirme dönemin de iyice arttı resmen kamburum diyebilirim ve bu omuzlarımı ve kürek kemiklerimi çok agrıtıyor. Acaba bu kamburluk için kullanılan korseler işe yayarmı yararsa hangi modeli önerirsiniz veya bana ne önerirsiniz.

Kamburluk korseleri çok başarılı sonuçlar vermez ve kullanılması oldukça zordur. Kamburluğu öncelikle sırt kaslarını kuvvetlendirici egzersizler ile çözmeye çalışın. Eğer göğüsleriniz büyükse onlar da sizi daima öne doğru çekerler ve sırt ağrısı yaparlar…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

hocam ayağım burkuldu 3.derece atfl yırtığı oldu.15 gün ayağım alçıda kaldı ve şuan aşırı bir uyuşukluk ve yürüyememe problemi yaşıyorum.benim sorum şu olacak.alçıyı çıkardıktan sonra fizik tedavinin hemen başlaması mı gerekiyor yoksa alçıdan bir hafta sonra mı başlanır fizik tedaviye.şimdiden teşekkürler.

Hemen başlamak daha doğru olur…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhaba. Bundan 1 hafta önce kalçamın üzerine merdivenden düştüm ve 2-3 basamak düştüm. Belimin alti, kalçamın tam üstünde pöçük denilen çatal noktasinda çok şiddetli ağrım oldu. Sonra ağrının şiddeti aynı gün azaldı ama hala oturup kalkarken ve eğilirken ağrıyor. Ani bir hareket yapamıyorum, 1 kere boşluğuma geldi ve ani hareket yaptım şiddetli ağrım oldu. Size sorum ne tür bir zedelenme olmuş olabilir. Kendiliğine geçer mi yoksa bir uzmana görüneyim mi? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Kuyruk sokumu kırılmış olabilir. Röntgen çekip bakmak lazım..
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Mrb.hodam sag kalcam da agri var mr da sag femur boynu anterolateralinde 6mm çapinda t1 veT2 agirlikli göruntulerde hipointens noduler alan izlenmis(enostosis)asetebular labrum normal şekil ve sinyal şiddetindedir.paraartikuler kaslar ve yumusak dokularda patolojik sinyal degişikligi görulmemistir.ne yapmam gerekiyor nasil tedavi gerekiyor.tesekkurler.

Kitle ağrı veriyorsa çıkartılması gerekir. Geçmiş olsun…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

s.a benim size sorum bu ramazan bayramında arka arka gelen bir arabanın çarpmasıyla sag bacagımda şişlik ve morluk oluştu ve geçmedi bayram geçeli 15 oldu sanırım ve bacagımdaki tahmini yumurta büyüklügündeki şişlik geçmedi sag tarafıma yatamıyorum kaza günü doktor emar çekinmemi söylemişti çekinmedim şişlik ciiddi olabilirmi ne yapmam gerekir ? teşekkürler.

Kas yırtılması olmuştur. O bölgede kan toplanmıştır. Yavaş yavaş düzelmesi gerekiyor. Geçmediyse bir ortopediste gözükün…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam öncelikle iyi günler Belimin altında,kalçamın üzerinde,yan kısımlardaki iki kemik üzerinde yaklaşık 2 gün kadar önce morluk fark ettim.Bundan yaklaşık bir sene öncesinden bu yana aynı morluk belimin hemen üzerindeki birkaç omurganın da üzerinde vardı,halen geçmiş değil.Bel ağrıları yaşadığım için rahatlatır düşüncesi ile omurganın üzerindeki eti sıkı biçimde çekiyordum ve morarma da bundan sonra oluştu.Fakat kalçamın üzerindeki kemiklerde yer alan iki morartının niçin olduğu konusunda bir fikrim yok.Bu soru biraz kafamı kurcalamaya başladı.Acaba giydiğim pantolonun dar olmasına yahut kemeri fazla sıkmama mı bağlı yoksa başka bir şeyin belirtisi olabilir mi ? Hiçbir şekilde morluklara dokununca ağrı,sızı hissetmiyorum ve morluklar çok belirgin değil çürük şeklindeler.Vücudumun başka hiçbir yerinde yoklar sadece o bölgede morarma var.Acaba kıyafetler ile yahut çekmem ile mi alakalı morluklar yoksa ciddi başka hastalıkların habercisi mi ? Bu morartı dışında başka hiçbir şikayetim yok,bilgilendirirseniz çok memnun olurum. İyi günler…

Kan.hastalıkları ile ilgilenen bir doktorun yani hematologların görmesi gerekiyor. Pantalon sıkmasından morartı pek normal değil..
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

iki üç yıldır yoğun olarak ders çalışırken dik durmaya özen göstermemem sonucu hafiften kamburlaşmaya başladım sanırım. aynada kendime yandan baktığımda boynum hafif dışa doğru çıkık ve başım biraz öne gelmiş gözüküyor. ara ara hafif ağrı da yapıyor. evde kamburluk egzersizlerini düzenli yaparak bu durumu tamamen düzeltmem mümkün mü?

Sırt kaslarınızı güçlendirerek kamburluğunuzu önleyebilirisniz…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhaba. Ben yaklaşık 1 ay önce bileğimin üzerine düştüm. Film ve tomografi sonucu skafoid kırığı teşhisi konuldu. Alcinin 70. Gününde ben aldirdim alciyi. Doktorum da izne çıktı. Karsilasabilecegim durumlar hakkında bilgi alabilir miyim? Teşekkürler

70 günde kaynaması gerek. Eğer aksi oldu ise ameliyat olmanız gerekecek…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

merhaba acaba ders çalışırken uzun süre oturduğum yerden yüzü kitaba eğmek sınav senemde olduğum için yüzümün şeklinin değişmnesine falan neden olur mu? ikinci olarakta uzun süte telefonla konuşmak çene eklemini bozar mı radyasyon falan ikisine de cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

Böyle saçma şeyler olmaz. Kim aklınıza sokuyor bunları!!!!!
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam; öncelikle merhabalar… Bir hafta evvel spor yaparken ayağımı ciddi şekilde burktum.Fakat; sadece yüzeysel hassasiyet var. Bileğimdeki şiş tamamen indi. Atletizmle uğraşıyorum ve düz koşulara hazır hissediyorum kendimi. Bir süre daha beklemeli miyim? Saygılar…

Kendinizi iyti hissediyorsanız. kontrollu bir şekilde spora başlayabilişrsiniz…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

meraba ben şuan 19 yaşındaym 7 aylık dünyaya geldim oksijen çadırında yattım saniyelik nefessiz kalmışım bu yüzden yürürken sol ayağımı tam gerdiremiyorum mesela normal tuvalete çökme kalkma hareketinde mutlaka bi ayağımın ökçesini kaldırıyorum fizik ve ortopedi bana hep spor yapmayı önerdiler.film çektirildi iki ayağımda normal çıktı ayrıca beyin tomografisinde de bişey çıkmadı şuan durumum eskisine göre iyi ama yürürken ayağım farkediliyor sizce ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun.şimdiden çok teşekkür ederim

Sol aşil tendonunuz kısalmıştır. Eğer bu doğru ise onun uzatılması uygun olur…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Hocam merhabalar. Ben vücut geliştirme sporuyla ilgileniyorum ve omzumda ödem var . Antrenmanlardan önce güzel ısınıyorum fakat sağ omzum fizik tedavi görmeme rağmen ağrımaya devam ediyor. Sizce sporu bırakmalı mıyım ? Ya da nasıl bir tedavi uygulanmalı . Ben spor yapmaya devam etmek istiyorum fakat omzum ağrıyor. Bunun düzelme ihtimali var mıdır ?

Önce ağrının sebebini bulmak lazım. Ağır spor yaptığına göre belki oradaki tendonlar veya kaslarda zedelenme olabilir. Kapsamlı bir muayene etmek gerekiyor. Sonra tedavisi planlanır…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Close